БЕСРАМНО СИ ГИ СПАСИЈА ПЛАТИТЕ ВО ВРЕМЕ НА НАЈГОЛЕМА КРИЗА, МИСЛАТ САМО НА СЕБЕ: ОВА Е ГЛАДНИОТ УСТАВЕН СУДИЈА САЛИ МУРАТИ СО МЕСЕЧНА ПЛАТА ОД 100 000 ДЕНАРИ ПЛУС ДНЕВНИЦИ И ДОДАТОЦИ!

0
577

Платите на уставните судии се движат околу 100 000 денари плус дневници и останати додатоци. Но и покрај тоа, претседателот на устсвен суд, Сали Мурати вреча на седница на судот изјави дека бил гладен.

Затоа гласаа да си ги задржат платите поништувајќи ја владината одлука да им се скратат платите на судиите, пратениците, министрите, обвинителите и сите директори во јавна администрација.