БЕСИМИ УВЕРУВА ДЕКА НЕМА ДА СЕ ЗАТВОРАТ ГРАНИЦИТЕ ПОРАДИ ШТРАЈК НА ЦАРИНИЦИТЕ

0
669

„Во однос на исплата на плата и во однос на затворање граници, тоа не може да се случи. Има закон за регулирање на права како се регулира процедура на штрајк. Не е ниту намера на УЈП ниту на Царина да затвораат граници или да не пуштаат плата. Нема ништо официјално за тоа, има закон за штрајк и како тоа се регулира, таму јасно стои дека синдикат и работодавач заедно утврдуваат како ќе се штрајкува“, рече Бесими. Министерството за финансии, повтори Бесими, има разбирање за барањата на УЈП и Царинската управа, но тие, напомена, треба да бидат во рамките на законските прописи