Беса: МВР им дозволи на хулиганите на ВМРО-ДПМНЕ да го нападнат Собранието

0
1110

Движењето Беса најостро ги осуди инцидентите и нападот во Собранието и ги повика државните органи што се надлежни за обезбедување на јавниот ред и мир да застанат во одбрана на државните институции и на безбедноста на граѓаните.

„Констатираме дека тоа што Министерството за внатрешни работи им дозволи на хулиганите на ВМРО-ДПМНЕ да ја нападнат највисоката законодавна институција, е знак дека Македонија веќе не доликува на демократска држава и тука никој веќе не е сигурен за својот живот. Го осудуваме насилството и ги повикуваме сите граѓани на земјата, особено Албанците, да бидат внимателни, да не излегуваат на јавни плоштади и на фреквентни улици во Скопје и да не бидат жртви на разните провокации, кои се прават со сега познато сценарио. Убедени дека насилството не е начин за решавање на несогласувањата, ги повикуваме сите страни да бидат разумни, бидејќи една мала грешка денеска може да нè чини скапо утре“, велат од Беса.