БЕЛАТА КУЌА ЗА НАЛОГОТ ЗА АПСЕЊЕ НА ПУТИН : РУСИЈА ДА ОДГОВАРА ЗА ВОЕНИТЕ ЗЛОСТОРСТВА ПРОТИВ ЧОВЕШТВОТО ВО УКРАИНА

0
246

-Претседателот на САД, Џо Бајден претходно јасно стави до знаење дека САД работат на тоа Русија да одговора за своите ѕверства и воените злосторства против човештвото кои се извршуваат на територијата на Украина, изјави во врска со ова Џон Кирби, координатор за стратешки комуникации во Белата куќа.

-Имаме намера да продолжиме да ги помагаме меѓународните органи затоа што тие собираат докази и веќе започнаа со нивна анализа, рече тој.