БАЧЕВ Е ЛУД ЗА СИТЕ РУБЉИ НА ПУТИН – ВО НАЈНОВОТО СООПШТЕНИЕ ИЗВАДЕ ОДВРАТНИ КЛЕВЕТИ ЗА ФАМИЛИЈАТА НА НИКОЛА ДИМИТРОВ : Никола Димитров се откажува од татко му Димитар !!!

0
1235

Во општата еуфорија и веселба на марионетската власт во Скопје по повод грчката ратфикација на Договорот за промена на името предначи потписникот на договорот Никола Димитров, кој, договорот го нарече дури визионерски патриотизам и дека е горд тоа што го направил иако со договорот се брише светото македонско име, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ.

Договорот за промена на името со кој се брише се што е македонско е голема трагедија не само за македонскиот народ и македонската држава, туку преставува голема лична трагедија и за самиот Никола Димитров.

Според Договорот за промена на името (член 7), Македонците од Егејска Македонија и Македонците од Република Макеоднија се различни етноси со свои посебни одлики. Министерот Никола Димитров е роден во Република Македонија а татко му Димитар Димитров е роден во Егејска Македонија,  и сега според договорот тие – татко и син не се исти Македонци. Значи, со договорот одат дури против природата и природните законитости.

Новата легална власт на Единствена Македонија која доаѓа ќе го поништи договорот за промена на името со што ќе му помогне и на Никола Димитров да биде свој на своето со татко му Димитар без оглед што Никола Димитров нанесе големо зло на Македонија и Македонците со поптишувањето на капитулантскиот Договор од Преспа.