БАРАЊЕ ЗА ДЕМАНТ ДО ,,НАРОДЕН ГЛАС” ОД ,,КОЖУВЧАНКА”

0
2544

Screenshot_9 Screenshot_10

П.С. Порталот ,,Народен Глас” со оглед на содржината во објавата која е во прашална форма има цел да поттикне јавна дебата и затоа се повикува на законот на граѓанска одговорност кој исто така вели дека оној медиум кој со одредена информација има намера да поттикне јавна дебата нема да се гони кривично и истиот не подлежи на законот за граѓанска одговорност. Ние како медиум јавно изјавуваме дека не рекетираме фирми поради финансиски бенефит како што се и други форми на изнудување со кои ќе се наруши нечиј угледи и слично.

Доколку е нанесена штета на ДПТУ Кожувчанка ДОО Кавадарци ние како медиум јавно се извинуваме иако нашата цел е да делуваме превентивно на одредени спонзори кои се рекламираат на портали чиј објави содржат незаконски форми на информирање т.е. повици како што се повици за линч, убиства, ширење на говор на етничка и верска омраза, фашизам, неонацизам и други законски казниво објави.

Со почит, редакција на ,,Народен Глас”.