Бабовски именуван за директор на Агенцијата за храна и ветеринарство

0
278

Владата соопшти дека на денешната седница Николче Бабовски е разрешен од должноста директор на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и е именуван за вршител на должност директор на Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија.

Тој е лидер на партијата на власите и е дел од владејачката коалиција.