БАБА СКРОЗ ПРОЛУПАЛА: Мирка во колумна се фали како го тепала Арбен Џафери пред американски амбасадор во 90-тите, му предлага на Мицковски исто така да го тепал Заев!

0
877

Мирка во колумна на Дудинка.орг се фали како го тепала лидерот на ДПА, сега починатиот култен албански лидер, Арбен Џафери во 90-тите откако тој и се заканил дека ќе и го ликвидира семејството?!?! И тоа го тепала пред американски амбасадор?!

Јас лично го прашав Никола Груевски како реагирал на вакво безобразие (рекол: ако тоа е божја волја нека биде така). Оти јас знам по себе. Кога ваков силеџија ќе ме атакува, без да му ја мислам ќе тргнам да го згазам. Сум тепала и газела неколкумина такви мажишча и се гордеам. Учена сум дека човек умира еднаш, а сташливците илјадапати- да не речам секој ден. Да му се помочам на таков живот! Нека праша било кој како ги испердашив алтернативниот Арбен Џафери од Реџо Калабрија (алатка на ЦИА за Косово)  кои откако ја одбив поканата  да ме шета на јахта по Медитеранот мене и семејството, ми се закани со ,,алтернативата,,  смрт во контејнер, во присуство на официјални лица, првиот секретар на американската амбасада и циаш Чарлс (забравам му презимето, ама го знае Љупчо Палевски тогашен сопственик на магазинот СТАРТ) кој слушаше без да изреагира и ,,медијаторот,, Митко Бурчевски. Овде брате во оваа генерација никој од ,,елитистиве,, нема мадиња, бабуле, ниту срце за да си ги брани и одбрани, честа, достоинството, интегритетот, човештината. Ни свои  а каде – каде на народот што сакаат да го водат.