АЈ ЧЕСТИТО АФТОКЕФАЛНОСТ НАРОДЕ: Бугарскиот патријарх денеска пред седницата на синодот на БПЦ изјави дека ќе ја признаат МПЦ!!!

0
2159

Треба да ја прифатиме протегнатата рака на Македонија. Тоа го кажа патријархот Неофит во одговорот на едно прашање на БГНЕС.

„Тоа е најмалку затоа што тие се наши браќа, наш народ. Ќе се стремиме да го зачуваме неговото единство „, рече патријархот Неофит на влегување во Светиот Синод.