АЈКУЛА ДОЛГА СКОРО ШЕСТ МЕТРИ ОБЕЗГЛАВИ НУРКАЧ ВО МЕКСИКО

0
900

Голема бела ајкула обезглави нуркач пред шокираните рибари во близина на брегот на Мексико во првиот фатален напад на ајкула оваа година.

Мануел Лопез, кој имал 50 години, на 5 јануари нуркал во залив на западниот брег на Мексико кога го нападнала ајкула висока 5,7 метри.

Ајкулата му ја скинала главата на Лопез во тој ужасен напад.

„Нуркаше кога животното го нападна, му ја откина главата и му ги изгриза двете рамења“, рекол рибар кој бил сведок на нападот.

Лопез нуркал без воздушни боци кога предаторот го нападнал.

Очевидец изјавил дека неколку дена пред нападот во областа биле видени неколку ајкули и дека рибарската екипа била подготвена за можни напади.

„Локалните нуркачи беа предупредени за присуство на ајкули во тој регион и повеќето од нив не влегоа во морето неколку дена“, вели рибарот.