АЈДЕ ГРУЈО И ЗА ТВОЈА ГЛАВА : Мендух Тачи си поднесе НЕОТПОВИКЛИВА оставка на лидерската позиција на ДПА!

0
1077

Претседателот на ДПА, Мендух Тачи, вечерва соопшти дека си поднел неотповиклива оставка од лидерското место во партијата. Информацијата ја објави на својата Фејсбук страница.

„Со ДПА до вонредниот конгрес колективно ќе раководи Управниот совет. Дополнително ќе биде определен датумот кога тој ќе биде одржан. За координатор на сите активности е назначен генералниот секретар Азем Садику“, наведе Тачи на својата страница на Фејсбук. – објави Алсат-М.