АЈДЕ АИРЛИЈА, НЕКА СЕ МНОЖАТ – ПРВИОТ ОД ГРУЕВЦИ ВЕЌЕ ГО СКРШИ МРАЗОТ ЗА АПС : ДЕВЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ПОПОВСКИ И ДА ВРАТИ 27 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ ЗА СЛУЧАЈОТ ТРИСТА!!!

0
1400

Обвинетиот е виновен за злоупотреба на службената положба и овластување и согласно законските одредби е осуден на казна затвор од девет години.

Поранешниот помошник министер за внатрешни работи е осуден за злоупотреба на службената должност при јавната набавка на 300 возила.

Специјалната обвинителка Фатиме Фетаи побара притвор за осудениот поради ризик од бегство и за успешно водење на кривичната постапка. .

Ѓоко Поповски е обвинет дека со јавната набавка за МВР го оштетил буџетот за 453.570 евра. Според СЈО, Поповски незаконски доделил договори за купопродажба и одржување возила на Порше Македонија ДООЕЛ Скопје, Ка-Дис ДОО Скопје, Бохемија Автомобили Роус ДООЕЛ Скопје, Колевски ДОО Скопје и Авто Куќа ДОО Скопје избрани како економски најповолни понуди.