АЈДЕЕЕЕЕ, И НЕКА ВИ СПРЕМАТ 300 ЕВРА ПО ЧОВЕК ЗА ГЛОБАТА – ПОПУЛИСТИТЕ КОНЕЧНО ЌЕ ОДГОВАРААТ ЗА СВОЈАТА РАДИКАЛНА НЕОДГОВОРНОСТ : Се подготвува кривична пријава за „Левица“ поради повик за бојкот на пописот

0
1510

Заменик директорот на Државниот завод за статистика, Илми Селами. уште еднаш истакна дека повикот за бојкот на пописот е кривично дело и секој ќе биде казнет за таков повик, пренесува ТВ21.

Тој за прв пат објави дека подготвуваат иницијатива за кривично гонење на партијата „Левица“, која повикува на бојкот на регистрацијата.

„Нека знаат политичките партии и секој субјект, секое општество во државата дека бојкотот е кривично дело. Кривично дело за кое ќе се гони. Можеби за прв пат велам дека ја подготвуваме иницијативата за кривично гонење на партијата„ Левица “, која отворено ги повикува граѓаните на Северна Македонија да бојкотираат и Јавното обвинителство ќе работи во оваа насока“, изјави Селами.