АЈДЕЕЕЕЕ И ГЕРО СЕ ПРЕТЕРА СО НОВИНАРСТВОТО : ВТОРИОТ МАНДАТ НА ЗАЕВ БИЛ ПОРАЗ НА СДСМ А ТОА ШТО ВМРО ОДИ ВО ОПОЗИЦИЈА БИЛО ПОБЕДА ЗА МИЦКОВСКИ?!?!?!

0
560

Замислете го очајот кога мора да лажеш дека си се смеел на пресот на Заев и Ахмети а сите знаеме дека си плачел и тоа рикал од плачење!??!? Самиот ФРОЈДОВСКИ обид да прикажеш и да не убедиш дека си се смеел открива дека си плачел и тоа ЕЧЕЛА ДОЛНА И ГОРНА МАТКА од рикањето на Геро, каде што има Викендица.

Па уште и обидот вториот премиерски мандат на Заев да го прикажеш како пораз на СДСМ?!?! Зошто? Затоа што ги изгубила ресорите финансии и надворешни работи?

Па тоа е оној стар ВМРОВСКИ пристап во политиката кога на Албанците им се даваа труд и социјала и евентуално локална самоуправа?!?!

Денеска е друго време, Албанците се политички многу еманципирани и нема ништо чудно што ДУИ ги има Финансии и надворешни работи, па сепак се ќе се договара на влада и ќе се тераат заеднички политики на сите.

СДСМ сепак ги има моќното МВР, правда, АРМ, труд и социјала и тоа не сесори за потценување. Но она што е најважно е ШТО СДСМ Е ВО ВЛАДА И ЌЕ ГО ИМА ТАМУ МНОЗИНСТВОТО ПРИ ОДЛУЧУВАЊЕ И ГЛАСАЊЕ НА ВЛАДИНИ СЕДНИЦИ!

Проектот на кој работеше ГЕРО Е ВРАЌАЊЕ НА ВМРО НА ВЛАСТ И ВО ТОА НЕ УСПЕА!!!

Сега барајќи некаква ПИРОВА ПОБЕДА е само очаен обид на Геро да не признае пораз како и лидерот на ВМРО ДПМНЕ кого го советува.

Но од Геро и не очекувавме да признае пораз, тој е ситна суетна душичка! Ќе го гледа Заев уште 4 години ќе се полни со отров и злоба и ќе прска и ќе прди на сите страни, кој ќе го трпи, но тоа е дел од животот во земјава!