АЈДЕЕЕЕЕЕ, БАСИ МАЈКАТА БАСИ, АДВОКАТОТ НА ОРЦЕ КАМЧЕВ СЕ ПРЕДОМИСЛИ – ВО КОЛУМНА ПОРАЧА НЕГОВИОТ ИМОТ ДА БИДЕ КОНФИСКУВАН?!?!

0
1581

Адвокатот на Камчев, Менкиноски јавно прави разни вртоломии и мајмунарии со помош на корумприани екс комесари и што ли не за да го спаси својот клиент Орце Камчев.

Но во колумна во Нова Македонија вели дека имотот на оние кои немаат покритие за своето богатство треба да се конфискува а тие да лежат затвор за украденото?!?! Епа сега дали е ова грижа на совест и перење пред јавноста?!

Еве што пишува адвокатинот:

Законот за потеклото на имотот треба да ја врати довербата во македонската држава, но на реални и вистински основи. Clara pacta, boni amici – чиста сметка, долга љубов е животно мото на Македонецот и тука нема ништо спорно! Ако системот ви е нефункционален и неефикасен, немојте да носите закон само да ја оправдате вашата неспособност на грбот на Македонците и македонските граѓани! Законот за потеклото на имотот и измените во другите закони, како што е Кривичниот закон, мора да бидат добро дефинирани и сите оние што несразмерно и енормно се збогатиле да бидат изведени пред лицето на правдата во согласност со законска процедура, нивниот имот да биде конфискуван и тие да преземат одговорност за нелегално стекнатиот имот.

Орце Камчев е добар бизнисмен, има проекти кои се навистина одлични, продавниците за спортска опрема и болницата Систина се одлични компании, но тој сакаше да има се и банки и медиуми и фарми и млекари и ресторани и хотели и го искористи пријателството со Мијалков да се стекне со сите тие богатства, но дојде време да се одговара за криимналите и тешко дека некој ќе го спаси освен политичари попут Груевски кои ќе го користат како благајник за перење на своите украдени пари.