АЈДЕЕЕЕЕЕЕ – ЉУБЧО: БЕЗ ДА МЕ ПРАША, МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ВО 91-ВА ЗАМИНАЛ ВО БУГАРИЈА ДА БАРА ОД ТАМОШНАТА ВЛАДА ОРУЖЈЕ ЗА КРВАВО ДА СМЕ ГО СИМНАЛЕ СДСМ ОД ВЛАСТ?!?!

0
2573

– Без да праша никого од раководството на партијата, Мане Јаковлевски во 91-ва заминал во Бугарија и од тамошните власти на средби барал оружје за на сила да сме ја симнале власта во Македонија, кога го дознав тоа се фатив за глава. Испадна дека во право биле ДБК што воделе досиеја за нас сите тие Сина Птица и останати, ние стварно сме биле терористичка организација без јас да знам за тоа…

Љубчо Георгиевски во емисијата на Васко Ефтов на Јутуб.