АЦО ИНФОМАКС : МИЦКОСКИ ГО ПРИФАТИ БУГАРСКИОТ НАРАТИВ ДЕКА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ Е БУГАРСКО

0
487
  • Тоа што Филип од прееска го елаборира што значи преображенско, значи дека Христијан Мицкоски го прифати бугарскиот наратив дека Илинденското востание е бугарско.

Александар Митовски на ,,Инфомакс”.