АЦО ИНФОМАКС : ДАРКО КОСТОВСКИ ОД ОПШТИНА БУТЕЛ НАМЕСТО ДА ГИ БРАНИ ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНАТА ТОЈ БРАНИ ЛУЃЕ КОИ УЗУРПИРААТ ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ КАДЕ ТРЕБА ДА ПОМИНЕ БУЛЕВАР, ТОА Е НЕЧЕСНО КОН ТИЕ ШТО ГО ГЛАСАЛЕ!

0
545
  • Ти имаш денес ситуација во која што градоначалник на Општина во град Скопје, Дарко Костовски од Општина Бутел излегува на пресконференција и брани луѓе како наводно да застанува позади граѓаните кои узурпираат државно земјиште на кое државно земјиште треба да помине булевар.

    И сега дали треба да оди тој булевар или не ирелевантно, но да застанеш и да браниш луѓе коишто узурпираат државно земјиште, прво е непринципиелно, второ причината зошто ги браниш тие луѓе бидејќи декларативно застанува позади тие луѓе е многу нечесна кон истите тие луѓе што те избрале бидејќи тој не застанува позади гласачите тој застанува позади личниот интерес бидејќи таму има личен интерес.

Александар Митовски на ,,Инфомакс”.