АХМЕТИ : ЌЕ СЕ ПЕНЗИОНИРАМ ОД ПОЛИТИКАТА КОГА ЌЕ СТАНЕМЕ ЧЛЕНКА НА ЕУ, СЕ ДОТОГАШ МОЈАТА МИСИЈА НЕ Е ЗАВРШЕНА

0
532

Прашан дали во 2023 година ќе има нов избор за претседател на партијата, Ахмети со одговор дека не завршил со неговата мисија.

– Јас не сум функционер, јас сум мисионер, мојата мисија сѐ уште не е завршена. Ќе ме „имате на врат“ и наредните четири години – рече Ахмети.

ДУИ е многу посветена на тоа Северна Македонија да стане членка на ЕУ и со тоа да се избришат границите со Албанија, Косово, Грција, Црна Гора и Србија и со тоа Албанците да живеат заедно на Балканот во просперитет мир и благосостојба и со гарантирани етнички и човекови права.

Како и сите балкански народи, и Албанците во ЕУ гледаат остварување на своите национални соништа за обединување културно на сите држави каде сега живеат Албанци а тоа е Албанија, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Грција и Србија и секако големата емиграција во ЕУ.