Ахмети и Бејли на средба поради ,,Шалом”, истрага за антисемизам?!

0
1346

Денеска лидерот на ДУИ Али Ахмети по кој знае кој пат се сртена со америчкиот амбасадор во земјата Н.Е. Џемс Бејли. Посетата беше во партиското седиште на ДУИ во Мала Речица и не беше најавена. Информација за истата средба има само во некои медиуми на албански јазик во земјата за разлика од останатите средби кои беа уредно најавени и медиски по покривени.

DSC_0861-480x321

По тоа што денешната средба нема некој посебен повод во некои албански кругови се шпекулира дека може да биде и заради антисемитизмот пројавен вчера во „бомбата“ каде Али Ахмети лично како да се исмејува со еврејскиот поздрав „Шалом“ Шалом„