(Аудио) Јанкуловска во „серијата“ ЈАДНИЦИ: Mи вика од кај ти се списоците, па викам од таму од каде што беше договорено, од партија!

0
561

gordana-jankulovska1

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=jTusLCuCHIc[/youtube]

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Александра Зафировска

 

АЗ: Ало?

ГЈ: Ало, добро вечер. Здраво.

АЗ: Добра вечер. Здраво.

ГЈ: Ја малку покасно, ама така бев со некои луѓе…

АЗ: Нема проблем.

ГЈ:…што нејќам да ме слушаат со кого зборам и така…

АЗ: Да, да…

ГЈ: Сега вака по на раат ќе се јавам,

АЗ: Да, да. Е вака сега. Денес ми се јави Сашо

ГЈ: Мхм.

АЗ: И ме прашуваше во врска со списоците за изборот на стручни.

ГЈ: Аха.

АЗ: И, ми вика: од кај ти се списоците. Па викам: од таму од каде што беше договорено.

ГЈ: Од партија, да, да, да.

АЗ: Иии, не, вика. Вика: зачекај. Вика: да видам јас. Ама викам: ја она што беше надвор, за Штип, за Битола, тоа си поделив,

ГЈ: Да де да.

АЗ: И му кажав, он ми…дел од нив више даваат решенија, дел постапката ја привршуваат, знаат што-како. Е сега остана проблемот за Скопје, за 1 и 2.

ГЈ: Така.

АЗ: И за Апелација, и за…ваљда Лидија се побунила нешто.

ГЈ: Па најверојатно она, мислам со него има добра релација, ама не е страшно нека ги види, па можда и негде држи тоа што се побунила.

АЗ: Не, не, добро е. Не викам ништо.

ГЈ: Да де да. Со арно што се вика работава да ја тераме.

АЗ: Да, него ова, таму се списоците кај нив и ја треба да идам кај него во понеделник, така да она сега што ќе каже, тоа ќе биде.