(АУДИО) ШОКАНТНО: Газдата на Пелистерка, Дејан Панделески, инаку кумашин на Миле Јанакиевски, и главен ортак на Орце Камчев во преземањата на компании низ земјава, му наредува на градоначалникот на Прилеп да затвора опозиционерски кафичи по Прилеп!

0
4637

dejanpandeleski

На најновата 17-та бомба на СДСМ овојпат објавена во Прилеп, се слуша како синот на едниот од газдите на Пелистерка, Дејан Панделески, му наредува на градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески, да затвора кафичи кои се во сопственост на опозиционери:

Инаку, Дејан Панделески е главен ортак на Орце Камчев во преземањето на комапнии низ земјава, па е голем акционер и во Стопанска Банка Битола.

Инаку, јавноста треба да знае дека овој лигуш беше голем активист во СДСМ во 90-тите,  беше главен соработник на Радмила Шекеринска и Лазе Еленоски во младината на СДСМ. Од таму и веројатно трае пријателството со Орце Камчев кој исто така беше во раководството на СДММ.