(Аудио) ХОТЛАЈНЕРКАТА Горде и новокомпонираното копиле Кирил Божиновски: Специјална стратегија треба за циганите, но и тие на Хитлер да се мобилизираат

0
2162

kiril-bozinovski-jankuloska

СДСМ во Куманово објавуви разговор за кој посочи дека е помеѓу Гордана Јанкулоска и Кирил Божиновски кои разговараат како да се добијат изборите во Куманово, на кој начин и кои луѓе да се ангажираат. Гордана Јанкулоска, договара на кој начин да функционира коалицијата во Куманово помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и Стевчо Јакимовски, тогаш дел од Српската напредна странка.

Со извесен Горан од Старо Нагоричане е договарана соработка со, како што вели Јанкулоска “некој круг на такви бандити како него“.

Како Кирил Божиновски бара “специјална стратегија за Ромите“, тој се изразува вулгарно за овие наши сограѓани.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=ljFogPPYzX4[/youtube]

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Кирил Божиновски 

КБ: Ало!

ГЈ: Ало. Што правиш бе Кире?

КБ: Еве бе, во канцеларија.

ГЈ: Добар?

КБ: Види се видов со…со…со другар ти Стевчо. Ми потврди….

ГЈ: Аха, од Српска напредна.

КБ:… Српска напредна, да. Ми потврди за во Куманово ангажман

ГЈ: Супер.

КБ: Така да, не е лошо ти…има две варијанти, треба да ги размислиш и ти, и ја, не сум уште сигурен. Значи или да се чуеш со овој, да му кажеш еве се видовме, договорено е, сега ми кажаа, дај сега да операционализираме на терен и да хи поврзеш нашиве, да им кажеш на Мирослав и на Зоки…

ГЈ: А бе, ја више ги поврзав да ти кажам, со тој нивниот од Куманово.

КБ: Или, или кога ќе идеш на некоја средба у Куманово, не е лошо да му речеш: дај у некое таму забутано место, да се видиме…

ГЈ: Важи бе, најмал проблем.

КБ: Милетиќ со нашиве двајца, и со неговиот оној потпретседател што му е, тркачот..

ГЈ: Да бе, тој Џорџе.

КБ: Еве договорено е на централно ниво ние што ќе правиме како коалиција…

ГЈ: Важи бе не е проблем. Јас веќе им кажав, нели…

КБ: Дајте ни листа на гласачи, дајте тркачи, заедно нашиве тимови да работат, да ги врземе знаеш, да немаат каде.

ГЈ: Да бе да, не е проблем. Јас веќе им кажав, односно само на Мирослав му кажав дека е договорено и д му се јави на овој Џорџе, тој ден, тогаш кога се видовме ја и ти со овој Милетиќ и му дадов и телефон и се. А претходно он се јавил па по друга линија, ти кажував, се јавил кај Хитлер, кај мене, пошто кумановци се они, знаеш си се знаат по разни линии. Така да они имаат веќе, да речам вака идеја, но ја кога ќе одам у Куманово следен пат, дали утре или задутре, секако овие ден-два ќе одам, или и да одам у нагоричане ќе поминам назад и ќе ги седнам заедно.

КБ: Тоа е тоа. Како денес што се јавивме,

ГЈ: Да бе да.

КБ: Еве се е договорено, дај сега да превземеме што имате листата-ова-она…

ГЈ: Оти па таму и ништо не даваме, знаеш таму е многу полесно.

КБ: Да де да, да.

ГЈ: Важи бе, договорено, О.К. Друго нешто? Еј, а бе ти препратив една порака од тој еден од Тетово…

КБ: Горде, Горде, извини.

ГЈ: Е?

КБ: И тие на Хитлер да се мобилизираат исто, што се од српската напредна

ГЈ: Тие се веќе, тие се веќе мобилизирани

КБ: Со Ристе…

ГЈ: Да, они си работат на терен, ама тие се знаеш онаква структура што не мора да ги гледаат по град. Ја со Ристе си ги контролираме на…

КБ: Да, да, да.

ГЈ:… дневна основа. Денес Ристе…

КБ: Да де, тие си знаат како.

ГЈ:…да де да. Денес Ристе се виде и со Горан, овој од независнава листа од Страо Нагоричане, пошто он ни треба за горе. И плус има он некој круг на такви бандити ко него, у Куманово што живеат. Така да он ме барал сабајле у 7.30, ја спијам у 7.30, не сум го слушнала и после на Ристе му се јавил, се договориле денеска у 12 саат се видоа у Куманово.

КБ: Еј супер, и не е лошо да почнеме да размишљаме за специјална стратегија за циганите. И некој тоа оперативно да го изработи, некој што го работи. Да.

ГЈ: Е тоа треба, да…Треба да најдеме човек кој може да го сработи знаеш. Оти таму

КБ: Размисли, пошто он е јако влезен, ама овие сега…

ГЈ: Да, да, да.

КБ: …може да им се протне тезата: види дечки, вие бевте подмирени, овој паѓа, да не останете голи…

ГЈ: Да де да.

КБ:…истото ќе го имате со нас, плус да влеземе со конкретно знаеш.

ГЈ: Ај ќе размислиме. Јас ќе зборам и со Жаре, он ми е малку по, Жаре од Собрание

КБ: А бе Жаре, сега не го знам јас вака, не сум работел партиски, ама ми изгледа као, знаеш таму треба некој ербап така да се фати, да…

ГЈ: Ама од Мирослав е поербап да ти кажам.

КБ: Не, не од Мирослав е…се у државава поербап.