(Аудио) Некој си потрчко Ристе и вели на хотлајнерката Гоца : Резервистите да ги фатиме и тоа е министерке максимумот, веќе не знам што да направиме!

0
718

Gruevski i Jankulovska

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=94C7jkji5no[/youtube]

Ристе: Да Куманово ни остана уште со Бобан, со Горан Стојков да ги…им најдовме списоци од резервистите што беа, преку Антонио ги обезбедив
ГЈ: Е па добро.
Ристе: е сега да ги посетиме сите, а не се мала бројка, некаде околу 800 души се. Одвај ги докопавме…
ГЈ: Он нека си ги тера тие. Утре ќе се видиме со другиве.
Ристе: Да, од сабајле со бранителите.
ГЈ: Од сабајле со нив.
Ристе: Резервистите да ги фатиме и тоа е министерке максимумот, веќе не знам што да направиме. Јас што викам, Господ да се симне у ова Куманово и да..
ГЈ: Е па јас не знам што не направивме. Ако ни текне, утре и задутре да го направиме и тоа.
Ристе: Ако нешто ни текне, еве јас ќе мислам кои групи, што ни остана.
ГЈ: Што знам, и мене не ми текнува више.
Ристе: Веќе се. И фирми, и стечајци, и незадоволни, и стари, старо членство,
ГЈ: И незадоволни и све живо…
Ристе: старо, и бандити, и криминалци, све…
ГЈ: Овие ваквиве средби најпродуктивни се, најзаморни се, ама..
Ристе: За нас да, ама за луѓево се многу позитивни, верувајте.
ГЈ: Да, де да.
Ристе: Ако некаде има негативни вака…
ГЈ: Ама нема врска, они …
Ристе:…луѓево што реагираат
ГЈ:…они сакаат да дојдат, да се извикаат и да им помине.
Ристе: Да. Немале на кого со години да се испразнат. Вака е убаво, сега малце за Вас е непријатно, но многу е подобро зошто ќе им дадете одговор.
ГЈ: Не бе не, океј е, немам гајле јас.
Ристе: Вие сте веќе навикнати, ама и они знаат веќе кој пат да го фатат. Никој не им одговарал, малце и неуки се луѓето, не ги знаат работите.
ГЈ: Да де да. Вака на некого ќе му помогнеш, ќе му кажеш
Ристе: Ќе се извика, после ќе сфати како, кој му е патот да си го фати
ГЈ: Добро, треба да видиме само после избори на овие луѓе што им викавме да се јават, преку Жаре ова-она, да…
Ристе: Јас тоа викам…
ГЈ: Пошто у принцип мали работи бараат, да им ги испозавршиме, да бидат задоволни.