(Аудио) Мијалков и Јанкуловска договараат телефонски избор на Гешковска, судијката која начука куп невини граѓани во Шутка и Идризово!

0
541

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Сашо Мијалков

jankulovska-mijalkov

ГЈ: Ало

СМ: Горде, шо праиш?

ГЈ: Еве, на Влада.

СМ:Можеш една минута?

ГЈ: Можам, можам, еве сега ќе искочам.

СМ: Види, утре треба да се бираат, ќе ја бираме Гордана Гешковска, знаеш тоа.

ГЈ: Аха, да, да, нели тоа шо договоривме.

СМ: И треба да се бира еден јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Скопје.

ГЈ: Аха. Така.

СМ: Дали имаш ти некоја ургенција?

ГЈ: Абе види, нели тогаш ги гледавме ние заедно ако ти текнува, кога бевме кај Марко. Ние ургенции имаме, ама работава е што таму по закон само со Академија може да се бираат. И тоа беше проблемот. Знаеш, нема веќе од надвор.

СМ: Ја не знам они како сакаат, само со Академија требало да се бираат. Сите се академци овде, сите четворица.

ГЈ: Така е нели нивниот закон.

СМ: Сите четири кандидати. Четири кандидати има за едно место. Сите четири се академци.

ГЈ: Да де, да. Ги издиференциравме, ама тие секако Сашо ќе влезат, дали на овој или на следниот конкурс, така да…

СМ: Не, дали има…вака сега, дали имаш некоја посебна ургенција?

ГЈ: Не, посебна не, посебна не.

СМ: Затоа што јавниот обвинител има и сега прашува, ако имате вие, неговата да почека.

ГЈ: Сашо, значи…

СМ: Ако немаме ние некоја што ни толку значи, да влезе неговата.