(Аудио) Миле се информира : Дали во овие 270 милиона ги имаш тие 12-те моста?

0
496

mile-janakievski-640x360

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=womtEemX2Qs[/youtube]

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и соговорник 1

 

Соговорник 1: Ало

МЈ: Согласно проектот…

Соговорник 1: Да?

МЈ: Колку е вашата финална цена?

Соговорник 1: Согласно…за Кичево-Охрид збориме, така?

МЈ: Да.

Соговорник 1: Сега да видиме, сега министре да видиме. Охо. Само секунда. Согласно проектот како што гледам јас, проценка цени е…беше…вака сега, пошто проектот е правен…200…околу 193 милиони, значи збориме евра. 193 милиони евра е по проектот. Меѓутоа поради тоа што се правени проектите од 2002 до 2009, ние удривме некаков коефициент на корекција, да речеме зголемување на цените внатре што се и излегоа негде 267 милиона, некоја ориентација.

МЈ: 267 милиони евра, така?

Соговорник 1: Да, ориентација. Сега министре, ако има нешто случајно испуштено некој премер. Значи сега пак ги проверував предметите, значи овој што е ЗИМ што ги правел се катастрофа. Еве, значи пробавме да ги средиме, утре ќе ни достават, ни кажаа, ни ветија дека ќе ни достават средено све до крај. Ама мислам дека е тука негде се движи, 270 до 280 милиона.

МЈ: 270 милиона, така?

Соговорник 1: Да.

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и соговорник 1

 

Соговорник 1: Да, ало. Ало?

МЈ: Ало.

Соговорник 1: Да?

МЈ: Дали во овие 270 ги имаш тие 12-те моста, што дополнително ги доставивте после на компаниите?

Соговорник 1: Да, да, да. Овде има, јас како што гледам има 30 објекта, 30 виадукта има.

МЈ: Значи све е ставено и по тебе е 270 милиони, така?

Соговорник 1: Така, да, околу, сега министре, може ќе Ве излажам за 10-тина милиони, меѓутоа тоа е тоа, сега јас, ете толку е. Значи, објекти преку 150 метри има овде 30 објекта, значи трисет и…еве сега овде Ви го пуштив сега на мејл…

МЈ: Луис Берже, на Луис Берже колку беше во онаквото, во проценката?

Соговорник 1: Оф, сега ајде да проверам сега…Луис Берже. Тука имам…

МЈ: А што ми пушти, што ми пушти на мејл?

Соговорник 1: Сега Ви пуштив, Владо ми бараше за сите делници проектанските цени да ги извадиме. Значи…

МЈ: На мејл ми пушти проектански цени.

Соговорник 1: Да, да, да сега го пуштив пред две минути.

МЈ: А ова, а ап, а тотал, проект ап, што ти е ова ап?

Соговорник 1: УП, јунит прајз, а..тоа е а-у-п, јунит прајз, па а тотал.

МЈ: А тие компанија А ?

Соговорник 1: Да де да, ја не ги знам компаниите, така. Компанија А, компанија Бе.

МЈ: Добро, ајде.

Соговорник 1: Ајде.