(Аудио) Миле и Грујо ја договаараат висината на провизијата: 10: 5% на целото, помеѓу 15 и 18 би се движело, ако му кажиме ќе прифатат, да, не е тоа ништо

0
524

nikola i mile

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=bwl9OYuujJU[/youtube]

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Никола Груевски

 

НГ: Миле што правиш?

МЈ: Добро, кај Кире сме на гости.

НГ: Кај кого?

МЈ: Кај Кире, Кире.

НГ:  А така. За ова ти колку предлагаш?

МЈ: 5 на целото.

НГ:  Што 5 на целото?

МЈ: 5%.

НГ: Не, не у точен износ колку?

МЈ: Па сега зависи колку ќе биде, помеѓу 15 и 18.

НГ: Ти како, како процент збореше таму или како бројка точна?

МЈ: Па…тие го спомнаа тоа, и генерално си е океј вака тоа. 5 на тоа што ќе помине. Тоа зависи од понудата, ама помеѓу 15 и 18 би се движело, согласно некои проекции колку би понудиле.

НГ: Ќе ти прифатат толку?

МЈ: Ако му кажиме ќе прифатат, да, не е тоа ништо. И на другото е толку.

НГ:  Да не е многу бе, а? Да не се претера, претера новинарството.

МЈ: Еве ја одев по некоја аналогија од претходното, и…и тие спомнаа во една прилика така. А, три е… три е онака коректно.

НГ: Мхм. Пробај со 15 да видиме како ќе ти реагираат, па ајде, јави се.

МЈ: Океј.

НГ:  Ајде.