(Аудио) И Ванчо Костадинов, заменик министерот за земјоделие официјално може да се прогласи за РАСИПАНО КОПИЛЕ: Договара со Јанакиевски вадење на пиштоли на газдата на Ваго петрол во Штип!

0
1266

vanco-kostad

Разговор помеѓу Ванчо Костадинов и Миле Јанакиески
ВК: Ало
МЈ: Како се вика….
ВК: Е извини министре може уште еднаш, нешто се испрекинува…
МЈ: Овај со бензискиве како се вика од Штип?
ВК: Ваго Петрол и има две бензиски едната е кај…
МЈ: Да го дираме него или ќе се премисли?
ВК: Нееее, не сака да се премисли, сите му се јавувавме и јас и Јованче Андоновски и Соња Липиткова братучеди со мажот и одеше на преговори…јас колку пати сум и помогнал, еден куп пати, општината зема од таму гориво, не сакаше да се премисли. И на Истатов му се јавив, му се јавил викал пиштол да ми стаат не се премислувам. Значи тоа е последното од ..доо..
МЈ: Ваго петрол се вика?
ВК: Ваго петрол, значи во Штип мотел и бензиска Ваго петрол….Во Штип и бензиската пумпа во Крупиште со мотелот.
МЈ: Добро…

Разговор помеѓу Ванчо Костадинов и Миле Јанакиески
ВК: Е сеа, значи останува овој Ваго петрол шо има бензиски, одбива значи по секоја цена, значи никој…сите интервениравме таму и Јован Андоновски и Соња Липиткова и градоначалникот, значи сите…вика пиштол да ми стаете, одбивам… а од Гевгелија ги обезбедив сите уште овој се чека од да…
МЈ: Доброо, дајте ми Ваго што му… да видиме пиштоли..
ВК: Да бе значи знаеш две бензиски значи има, таму се знае кој може да претендира…значи пазарна ии…
МЈ: Јави и се на Бети нека одит денеска одма, јави и се на Бети… Ајде денеска уште…и на Горан Трајковски пушти му

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=0lBD6-FauBQ[/youtube]