(Аудио) Зоки плаче, кука како мало дете кај Гоца: Катастрофа е целава работа, едвај чекам на пат да тргнам, више да им ебам матер на сите, нејќам да ги гледам

0
632

jankulovska-stavrevski

Владимир Милошев, претседател на ОО СДСМ Штип., на прес конференција објави разговори за кои рече дека се меѓу Гордана Јанкулоска и Зоран Ставрески.

За нив, најголем проблем е министерот за здравство Никола Тодоров, кој направил најмногу стратешки грешки, и тоа не е само партиски туку и проблем на Владата. Милошев се извини за вулгарностите во разговорите.

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Зоран Ставрески

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=QiO-1Zac0-A[/youtube]

ГЈ: Али интересно беше како прво сите беа.. или најголем дел од тие беа онака, поддржувачки настроени кон лиѓнава и после коа се отворија картите испадна дека он најмногу стратешки грешки напраил.

ЗС: Да, така е и што е факт, не е ништо ни злонамерно.

ГЈ: И што е факт што е точно, ја не зборам на памет. Значи јас коа реков, абе не можеш ти да држиш тема за реформи, а најголемиот проблем у државава е кај тебе и ти да го игнорираш. Еее ама не, присуството ова она, и на крај испадна дека и не е толку добро присуството. И не треба секогаш присуство.

ЗС: Да, да, тоа што го збориме ние е од пред шест месеци и повеќе, една година.

ГЈ: А ја и ти го збориме многу одамна тоа, и меѓу нас ама и пред нив, значи ние сме си конзистентни.

ЗС: Не ама не треба ни да си доктор по некои работи за да знаеш што е штетно што преминува во штетност.

ГЈ: Да де, да.

ЗС: Ти земи што сакаш, најдоброто прај го у некоја област, ако го претераш е штетно.

ГЈ: И ако го претераш, и ако го праиш у несоодветно време.

ЗС: Нејќев да ја ширам темата, да ја враќам назад, да кажам дека практично истиот стил беше и во претходното министерување.

ГЈ: И во образование беше исто.

ЗС: Исти резултат имаше само што тогаш не стигнаа да се анализираат до крај овие работи.

ГЈ: Немаше време толку да ескалира работава.

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Зоран Ставрески

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=tfQPC6WRy6Y[/youtube]

ГЈ: Еве ја денес мислам ми пукна филмот, прееска мајка ми ми кажуваше, од сабајле она била со Бети на лекар да не оди сама и не завршиле работа.

ЗС: Не, голем проблем е креиран, и не е само личен негов проблем туку и партиски е проблем. Одамна, шо исто не беше претходно прифатено дека и партијата трпи

ГЈ: Абе не е само партиски, на владава е проблем

ЗС: Знаеш како беше првата реакција на организаторот? Ме погледна ко не знам што да сум кажал, ако не си свесен дека е партиска штета, шо ќе праиме муабет.

ГЈ: Да да да.

ЗС: Глупости мислам ние за поситни работи луѓе шо праеле зашто направиле вака или така а не за вака.

ГЈ: Ти замисли мајка ми ми вика денес, преѓе нели беше кај мене, вика не е убаво ова, треба нешто да напраите, мака имаат луѓето.

ЗС: На крајот сите имаат проблем со ова.

ГЈ: Не се брани оваа позиција.

ЗС: Па не се брани, затоа што никој не ја гледа објективно, него тие што треба да ја решат ја гледаат у тесен круг и си викаат супер сме ние, не чини се друго.

ГЈ: И се тапшаат по рамо, да, не може бе сите да се против тебе и ти да мислиш дека ти си во право.

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Зоран Ставрески

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=duw2CRixZNM[/youtube]

ГЈ:Мислам.

ЗС: Катастрофа е целава работа. Едвај чекам на пат да тргнам, више да им ебам матер на сите, нејќам да ги гледам.

ГЈ: Да ти кажам јас едвај чекам утре да одам на пат.

ЗС: Абе ајде, Нино отишол на пат, што, договарам у Хјустон, два доктори да дојдат следната година. Абе ајде, ја овдека ќе, Спире седи таму и Кире и само…

ГЈ: Командаат.

ЗС: Тој ваму да иде, тој таму да иде, тој онаму да иде. Ај еби си матер.

ГЈ: Шо убава слика си стаил на кавер.

ЗС: Кој води комисија, кој води влада, кој води ова, кој води тоа, кој се расправа со милион луѓе?