(Аудио) Грујо го советува копилето Миле: Да не се заплеткаме у мрежа од која што нема да може да се отплеткаме после

0
541

mile-nik-685x320

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=1tMXQSHF8Mw[/youtube]

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Никола Груевски

 

НГ: Ало.

МЈ: Молам.

НГ: Кире ми се јави.

МЈ: Да се видиме на две минути.

НГ: У гужва сум. Главното прашање било дали двете или едната. Така?

МЈ: Да, и дали пред или после? Имавме некои дилеми тука со Владо и со Кире.

НГ: Види, не можеш после. Минатиот пат како беше? Пред беше?

МЈ: Послем. Ај две минути само, а?

НГ: Не можам, у гужви сум. Народ ме чека, каснам два саата, со Србиве каснам. Ааа, ја мислам на двете, оти ќе дојде до дисбаланс. Едната ќе даде повисоко, другата пониско и у суштина крај ќе…ќе се зезне работата, сфаќаш.

МЈ: Добро.

НГ: Таа што не си и кажал, може да искочи поподобна. Шо ќе правиш после?

МЈ: Вториот концепт беше да видиме колку му се разликите, ако се големи да не се двете, случајно утре да одат на други места и така. Таа дилема.

НГ: Што ако таа што си зборел стави и искочи со полош резултат?

МЈ: Не ама…

НГ: Што ќе правиш после?

МЈ: Ако видиме ќе знаеме колку е разликата. Може да биде разликата многу поголема од тоа. Од тој апсект.

НГ: Види со едниот, со тој го имате веќе муабетот праено така?

МЈ: Да, да со еден да.

НГ: Таму можеш да збориш?

МЈ: Да.

НГ: Тебе ти е сега дали и со другиот?

МЈ: Да. И Владо ја наметна таа тема.

НГ: Добро, ако е така и овој после го зезнеме, искочи послаб, како ќе ја завршиме работата?

МЈ: Не, идејата е ако одиме отпосле да се видат, ако се разликите над тоа да…не со двете. Оти перцепцијата е дека овие даваат пониска цена од другите.

НГ: Ама тоа прошлиот пат, сега може нема да искочи така. Не можеш да знаеш тоа.

МЈ: Така е. Не може никој да…

НГ: Ја мислам на двете. Само многу внимателно, на страна.

МЈ: Добро.

НГ: И така.

МЈ: Океј.

НГ:  По мене тоа е покоректно, да не се заплеткаме у мрежа од која што нема да може да се отплеткаме после.

МЈ: Добро, добро.

НГ: Друго прашање дали има?

МЈ: Тоа е.

НГ: Тоа е главното.

МЈ: Да.

НГ: Океј. Внимателно со одбрани зборови…

МЈ: Добро.

НГ: Да не може да те…ако те овакво,.

МЈ: Океј, океј.

НГ: Ако те има на нешто да не може да е јасно..знаеш. Само мене, се плашам некако многу ми се големи, тоа од минатиот пат и ова заедно, многу ми изгледаат…