АРТАН ГРУБИ : ВМРО-ДПМНЕ ВО СЕ ГЛЕДААТ ОФАЈДУВАЊЕ И ПРОФИТ, НЕМА ПРОЦЕС А ДА НЕ СЕ ОБИДАТ ДА ГО УРИВААТ, НЕМА ПРОЦЕС КАДЕ ВМРОВЦИТЕ НЕ ЗНААТ КАДЕ Е МЕДОТ И КАДЕ НЕ САКААТ СО РАЧИЊАТА ДА БУРИЧКААТ ВО НЕГО!

0
466
  • На прашање на уредникот од ,,Инфомакс”, Александар Митовски поврзано со опозициската ВМРО-ДПМНЕ која го спори раскинувањето на договорот со хрватската компанија за изградба на Коридорите 8 и 10Д дали го спорат тоа поради сомнеж за заштита на некаков руски капитал вицепремиерот Артан Груби одговори дека апсолутно не се сомнева во тоа и изрази жалење што денешната опозиција посебно кон ВМРО-ДПМНЕ што решила да ги урива институциите на земјава и да го урива кредибилитетот на секој посебен процес со што истакна дека според него поривот на тоа е длабоко вкоренет во лидерството на опозицијата за корупција.Во се гледаат корупција и можност за офајдување, и затоа ако гледате и следите многу внимателно, нема процес кај што ВМРО-ДПМНЕ не знаат каде е медот.