АРТАН ГРУБИ : АХМЕТИ ИМ ПРЕДЛОЖИ НА ЗАЕВ И КОВАЧЕВСКИ ЗАЕДНИЧКИ ЛИСТИ СО ДУИ И СДСМ, НО ПО СПРОВЕДЕНИ АНКЕТИ ВО СДСМ ТОА ГИ ЗАГРИЖИ БИДЕЈЌИ ДВЕ ТРЕТИНИ ОД МАКЕДОНЦИТЕ МИСЛАТ ДЕКА ТИЕ СЕ ГРАЃАНИ ОД ВТОР РЕД ПА СЕ ОТКАЖАА ОД ИДЕЈАТА ЗА ЗАЕДНИЧКИТЕ ЛИСТИ

0
186
  • Ахмети предложи заеднички листи на СДСМ и ДУИ пред Заев и Ковачевски, но за жал по спроведени анкети во СДСМ резултатите за владејачката партија се покажаа загрижувачки и како македонците ја перцепираат владата на Република Македонија, дека ДУИ диктира дека македонците се чувствуваат како граѓани од втор ред, со тие тези на ВМРО-ДПМНЕ каде две третини од македонците се чувствуваат како граѓани од втор ред.

    Тоа многу ги загрижи и се повлекоа од идејата.

Артан Груби во подкастот на ,,Политиканти”.