АРСОВСКА НА КАНАЛ 5 : ЌЕ ИМА ОДГОВОРНОСТ ЗА СИТЕ ШТО ГО ЗЛОУПОТРЕБИЛЕ БУЏЕТОТ НА ГРАДОТ

0
542

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска во вечерашното гостување на Канал 5 телевизија на прашање зошто има толку напади во изминатиот период истакна дека тоа е обид да се превенира покренување на постапки за одговорност во градот.

Не верувам дека за пет месеци може да се оцени нечија успешност или неуспешност. Сите овие напади се само резултат на тоа дека сите работи кои беа индиции во време на кампањата, сега ги откриваме и следи одговорност за секој кој извршил извесни злоупотреби во буџетот на градот. Не се откажувам и покрај сите напади, може да напаѓаат колку сакаат. Знам дека притисокот е голем, но граѓаните треба да знаат дека има човек во Скопје кој сака да има ред, сака да направи да има систем и она кое што се случувало во минатото повеќе да не се случува, истакна градоначалничката на град Скопје, Данела Арсовска во гостувањето во Само вистина на Канал 5 телевизија.