АРСОВСКА : ГРАДОТ СО ПОДДРШКА ЗА РАЗВОЈ НА ВЕШТИНИ ЗА ПОДГОТОВКА НА УЧИЛИШТЕ НА ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ

0
495

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска оствари средба со претставничките на Здружението „Сина светулка“ и го потпиша договорот за поддршка на Здружението за унапредување на квалитетот на животот на лицата со аутистичен спектар, за поддршка на развој на вештини за подготовка на училиште на децата со аутизам, за подобрување на квалитетот на животот на лицата со аутизам и нивните семејства.

Проектот е значаен и вклучува применување на посебни научни методи првенствено за едукација и развој на социјалните вештини на децата со аутизам и нивната инклузивност во образовниот процес, но и за подигнување на свеста за лицата со аутистичен спектар и нивните семејствата за подобро функционирање и општествено прифаќање.

Градот Скопје ќе продолжи континуирано да работи и подржува значајни проекти за подобрување на квалитетот на животот на лицата со аутистичен спектар и нивните семејства.