Арсиќ: Многумина немаат капацитет да сфатат што значи пораката на Ципрас, но прогресивните сили знаеме дека се европеизираме

0
780

Порано Грците ни се потсмеваа, не понижуваа, во дипломатијата за нив бевме мали деца. Денес, грчките политичари цитираат стихови од Коневски, од Мартиновски, искажуваат почит кон нашиот јазик и литература. Ама пустото, многу неписмени сме, па многумина немаат капацитет да сфатат што значи пораката на Ципрас. Но, прогресивните сили знаеме многу добро дека се европеизираме. Јас сакам европска држава, европски стандард, европски манири. Знам дека можеме и покрај провинцијалското опкружување.

Фејсбук статус на Љубиша Арсиќ.