АРГЕНТИНСКИТЕ ФУДБАЛЕРИ ВО ПОСЛЕДЕН МОМЕНТ ИЗБЕГНАА ОД ТРАГЕДИЈА ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОД ВИСЕЧКИ КАБЕЛ

0
393

Авионот во кој се наоѓаше репрезентацијата на Аргентина која го освои трофејот на штотуку завршеното 22.

Светското фудбалско првенство, кое се одржа во Катар, слета во Буенос Аирес во раните утрински часови.Фудбалерите беа пречекани од илјадници Аргентинци, па започна лудо славје, кое за малку можеше да се претвори во трагедија.

Откако фудбалерите се сместија во автобус со отворен покрив, некои од нив седнаа на кровот.

Откако почна маршутата по која се движеше автобусот налета на висечки кабли за струја кои беа вистинска опасност за фудбалерите кои во последен момент инстиктивно ги избегнаа со наведнување на главите .