АПЕЛ ДО ПРИЛЕПЧАНИ ОД ГРУПА ВОЛОНТЕРИ УТРЕ КАЈ СПОМЕНИКОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ И КАМЕНА БИНА ВО ПРИЛЕП ДА ЗЕМАТ УЧЕСТВО ВО ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ЖРТВИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА

0
525

Утре со почеток од 10 часот па се до 17 часот во центарот на Прилеп кај камената бина или споменикот на Александар Македонски ќе се одржи хуманитарна акција за жртвите на земјотресот во Турција.

Оваа иницијатива пристигна до нашата редакција од група волонтери кои апелираат до прилепчани да се соберат масовно што може и да донираат се што може да се помогне на жртвите во земјотресот во Турција за кој медиумите пишуваат дека достигнал до страшна бројка од над 16.000 починати.