АПЕЛ ДО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА : Две деца со месеци спијат во импровизирани картонски постели на улица во центарот на Кочани

0
1713

На социјалните мрежи се шират фотографии од две деца на возраст околу 6 и 8 години кои спијат во импровизирани картонски постели на улица во центарот на Кочани и тоа со месеци. Како редакција апелираме до служнбите на министерството за труд и социјална политика и до министерката Мила Царовска да го решат овој случај што поскоро со оглед на фактот дека во државата одамна е во пораст малолетничката деликвенција.