АНКЕТА НА ,,НАРОДЕН ГЛАС” : ОО НА СДСМ СЕ ПРЕД НОВ ПРЕДИЗВИК, КОЈ ОД ТРОЈЦАВА ЕРБАПИ БИ БИЛ НАЈСЕРИОЗЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРИЛЕПСКАТА ПАРТИЈА ,,МИЛЕ ТАЛЕСКИ ТРЕТ МАНДАТ, ЗОРАН ПАЧЕШКОСКИ ВТОР МАНДАТ ИЛИ КРСТЕ ДУКОСКИ ПРВ МАНДАТ”?!

0
418

По изборните резултати на двојните избори, претседателски и парламентарни такви какви што беа за пред тоа владејачката гарнитура, никакви, за овие тројца прилепски ербапи по оставката на претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски практично е разрешено и раководството со органите на ОО СДСМ Прилеп.

Членовите на партијата се пред нов предизвик. Анкетата на Народен Глас е со цел да се произнесат членовите на ОО СДСМ Прилеп за кого членството би дале најмногу гласови за еден од тројцава ербапи.

Миле Талески, трет мандат, Зоран Пачешкоски втор мандат или Крсте Дукоски прв мандат.