АНДОНОВСКИ НА КАНАЛ 77 : ЗА ВМРО-ДПМНЕ УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ СО ДВОТРЕТИНСКО МНОЗИНСТВО Е НЕПРИФАТЛИВО, ДУИ ПОВЕЌЕ ВО ЗЕМЈАВА НЕ МОЖЕ ДА ДИКТИРА УСЛОВИ

0
180

Предлогот на ДУИ – пред да се формира новата влада да се донесат уставните измени со 2/3 мнозинство со Бугарите во Уставот, за Стефан Андоновски од ВМРО ДПМНЕ е неприфатливо.

Андоновски во „Стадион“ на Канал 77 рече дека ДУИ не е тој што диктира услови во Македонија, и „нема да биде особено по следните избори тој што диктира, како што сега диктира услов со оваа влада“.