АНГЕЛОВ : ПОРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ВОЗДУХОТ 5-ТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ СЕ ПОВЛЕЧЕНИ ПОРАДИ РИЗИЧНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РАБОТНАТА ТЕМПЕРАТУРА

0
213

Поради исклучително високите температури на воздухот, веднаш по пристигнувањето на 5-те хеликоптери на местото на големиот шумски пожар, командантот на ескадрилата донел одлука за нивно повлекување поради ризично зголемување на работната температура.

Хеликоптерите повторно ќе се упатат кон Пехчево по намалување на температурата на воздухот за неколку степени.

Безбедноста на посадата на воздухопловите како и безбедноста на луѓето на земја на прво место!

Фејсбук статус на директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.