Ангелов: Влеговме во НАТО за пак да не ги извлекуваат терористите од Арачиново

0
795
Стојанче Ангелов во вечерашното гостување на телевизија Канал 5 се согласи со Димитар Апасиев дека НАТО во 2001 година ги извлекувало терористите.
 -Влеговме во НАТО за пак да не ги вадат терористите. Ако не влеземе во НАТО, тие па ќе се дигнеа, и пак ќе ги вадеа. Сега кога сме во НАТО тоа нема да се случи. НАТО тоа нема да го дозволи. Јас го поддржав Преспанскиот договор за да не се повтори Арачино и да не ја поделат Македонија, рече Ангелов.