АНГЕЛОВСКИ РАСПАЛИ ПО РАКОВОДСТВОТО НА ФФМ : НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНА ЗЕМЈА ВО СВЕТОТ КОИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ИГРААТ СО ИСТ ДИЗАЈН НА ДРЕСОВИ, ПИАРОТ НА ФФМ САКАШЕ ДА ГИ СМЕНИ ДРЕСОВИТЕ ПРЕД ЕУРО 2020 НО НЕ ИЗЛАГАА ДЕКА КОМПАНИЈАТА ИМ БИЛА КРИВА!

0
619

„А, кога сме кај „пи-арот“ на ФФМ, сакаа да ги сменат дресовите пред Еуро 2020 и тоа не им успеа, па се вадеа дека компанијата им била крива, а боите на Македонија се заведени во Обединети нации под број и се црвена и жолта. Македонија е уникат зашто уште игра во дресови од 2012 година.

Овие дресови се супер, прекрасен дизајн, ама Македонија е единствена во светот што десет години игра во ист дизајн, не сменила дрес откако не успеаја да ѝ ги сменат боите, а сите други менуваат пред квалификации, пред големи натпреварувања“,

Екс селекторот на ФФМ, Игор Ангеловски во интервју за 24фудбал.