АНГЕЛОВСКИ : ЗА РАЗЛИКА ОД ПИ-АРОТ НА ХРВАТСКА КОИ СЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ, ВО ФФМ ПИАРОТ ГО ВОДАТ ЛУЃЕ СО РАЗНИ ПОРОЦИ И КОИ ГИ ДОВЕДОА МЛАДИНЦИТЕ ВО ОГРОМЕН РЕЗУЛТАТСКИ ПАД

0
473

„Морам посебно да го истакнам и „пи-арот“ на Хрватска, како максимално професионално си ја одработи целата работа на СП, бавејќи се со најважното, резултатите и позитивната атмосфера, за разлика од кај нас каде „пи-арот“ го водат луѓе со разноразни пороци, се кријат резултати на млади селекции, во две години каде што младинските селекции се во огромен резултатски пад. Но, со такви луѓе лесно се манипулира, а со тоа не се мисли за доброто на фудбалот“.

Екс селекторот на ФФМ, Игор Ангеловски во интервју за 24фудбал.