АНГЕЛОВСКА: НОРМАЛНО Е БАНКИТЕ ДА НАПЛАЌААТ КАМАТА ЗА ГРЕЈС ПЕРИОДОТ, ЗАТОА ШТО АКО НИВ ГИ БАНКРОТИРАМЕ, ТЕК ТОГАШ КРИЗАТА ЌЕ БИДЕ АПОКАЛИПТИЧНА!

0
173

– Силни банки се клучни за пребродување на кризата, ако нив го умреме тек тогаш кризата ќе биде страшна и апокалиптична, затоа за грејс периодот од 3, 6 и 12 месеци мора да се наплаќа мала камата за банките да останат стабилни и да не банкротираат туку да делат кредити на фирмите.

Нина Ангеловска на прес во владата.