АНГЕЛОВСКА: ЛИСТАТА НА МЕДИУМИ КОИ ЌЕ БИДАТ ПОМОГНАТИ ЌЕ ЈА ПРАВИ МИНИСТЕРСТВО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО, ЦЕЛТА Е НИКОЈ МЕДИУМ ДА НЕ БИДЕ ИЗОСТАВЕН ОД ОВАА МЕРКА!

0
984
На прашање од Мактел, – Кој ќе ја прави листата на медиуми кои може да аплицираат за субвенција, дел од медиумите не се на регистарот на ЗНМ, а дел од медиумите се управувани од правни лица кои не се со шифра на дејност медиуми туку со други шифри на дејност како издаваштво, трговија итн… Дали е најдобро ЗНМ и МАН да ги направат листите на медиуми како две признаени здруженија на новинари?
– Листата ќе ја прават во министерство за информатично општество, целта е ниту еден медиум да не биде изоставен, сите да бидат помогнати. – одоговори Ангеловска.