АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ГИ АКТИВИРА БУЛДОЖЕРИТЕ ПРОТИВ ДИКТАТУРАТА НА ГРУЈО : Викторија Нуланд доаѓа во Македонија

0
1257

Американскиот помошник државен секретар за европски и евроазиски прашања, Викторија Нуланд, во рамки на посетата на регионот, по една година, повторно на 13 јули ќе ја посети и Македонија.

Former U.S. ambassador to NATO Victoria Nuland visits Skopje, Macedonia, in this April 9, 2008 file photo. The White House released roughly 100 pages of emails May 15, 2013 in an attempt to defuse controversy over its handling of last year's killing of Americans in Benghazi, Libya. Emails from Nuland, the State Department's top spokeswoman at the time, objected to the inclusion of a CIA reference to intelligence about the threat from al Qaeda in Benghazi. REUTERS/Ognen Teofilovski/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
Former U.S. ambassador to NATO Victoria Nuland visits Skopje, Macedonia, in this April 9, 2008 file photo. The White House released roughly 100 pages of emails May 15, 2013 in an attempt to defuse controversy over its handling of last year’s killing of Americans in Benghazi, Libya. Emails from Nuland, the State Department’s top spokeswoman at the time, objected to the inclusion of a CIA reference to intelligence about the threat from al Qaeda in Benghazi. REUTERS/Ognen Teofilovski/Files (UNITED STATES – Tags: POLITICS)

Македонските медиуми шпекулираат дека и таа ќе се вклучи во решавањето на политичката криза во земјава.

Нуланд како американски амбасадор во НАТО беше дел и од разговорите за надминување на разликата околу името меѓу Македонија и Грција, за членство на земјава на самитот на НАТО во Букурешт 2008 година.