Амбасада на САД со видео во кое персоналот говори за искуствата со македонскиот јазик: Македонски, нема проблем!

0
873
Кон одбележувањето на Денот на македонскиот јазик се приклучија и од Американската амбасада  со видео во кое дел од персоналот говори за искуствата со негово практицирање.

Го изучувале од шест месеци до две години во Вашингтон пред да дојдат на фунцкија во Скопје и во видеото говорат за предизвиците, за тоа колку често го користат и со какви потешкотии се соочувале при совладувањето.