Аман бе вмровци, аман

0
740

Значи овие вмровците, мои, ваши другари стварно се муви со откината глава. Како ново одело на закачалка, како крпа мивкара ќе ве џапнат по потреба ќе го избрише власта половиот орган после сексуален чин и ќе ве фрлат пак по ќошови. Мислам свесни сте бе, нели?

marjan-eko-stamenkovski-blackwhite-kolumni
Нели гледате дека вашиот херој Никола е како мало дете, Заев го игра? Мислам Заев бомби вашиот петарди, Заев митинг и овој митинг насила, Заев низ Македонија и Грујо ќе се шпанцира низ Македонија, па нели делата за него бе работат? Зошто ве малтретира, зошто прифаќате воопшто? Како можете да се тртите на раководството на ДПМНЕ кое е дојдено баш од тој за вас омразен СДСМ? Не ви се повраќа од тоа? Не ви е барем криво?
А и вие вмровци кои уште не сте вработени а сте членови на партијата пред 2006 година? Вие мора да сте дебили, оти за вас очигледно место нема ниту ве сакаат оти ако беше поинаку ќе ве вдомеа бе лудаци!
Во недела место да си одморите вас ќе ве буткаат по смрдливите автобуси во Борис Трајковски, пак да ви мијат мозок, а знаете слушнавте тој е, тие се криминалци, теткици, оговарачи, местачи, идиоти. Тие се вашата власт, ама не и наша.

Имате избор во Јове, Димитров, Ангелов, чесни луѓе, манете ги овие безкрвни креатури, дајте и шанса на Македонија, Не морате да го сакате Заев никој тоа од вас вмровци не го бара, расчистете сами во своите редови, бидете бе со мадиња, мајку му вмровци сте, тоа некогаш беше еквивалент на храброст, на чесност, желба за слобода и демократија.

11047268_743279332459491_1805818811_n
Да за жал се бориме за слобода и демократија, драги мои не за гола власт, верувале вие или не!
Зошто насила, зошто во недела сакате да си ја мериме силата? Со својот народ ќе се мерите? Миленко ли е тој бе да ви каже или тепачот Филип Петровски или Латас и Мирка? Тие ли се хероите на ова ВМРО? Знам дека го пцуете лидерот во себе, ама во име на своите поколенија дај бидете гласни, бреме ќе да е…

Марјан Стаменковски