АЛКАЛОИД : НАШАТА КОМПАНИЈА ПРЕЧЕКА ГРУПА ТАЛЕНТИРАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ОД „МАРИЈА КИРИ СКЛОДОВСКА“, ОД НАСОКАТА ФАРМАЦЕВТСКИ ТЕХНИЧАР ОД ТРЕТА ГОДИНА

0
581

Посетата беше во Производство – фармација, со разгледување на производството на цврсти форми и на пакувањето лекови. Ни беше задоволство да го споделиме нашето знаење и да го прикажеме производствениот процес на фармацевтските производи. Ентузијазмот и љубопитноста што ги покажаа овие млади ученици беа навистина извонредни. Во текот на посетата нашиот тим од експерти ги водеше учениците објаснувајќи им ја улогата на фармацевтските техничари во производството на лековите. Учениците покажаа голем интерес и активно учество за време на посетата, поставуваа прашања и учествуваа во дискусиите.

Нивната пасија за фармацијата нѐ инспирираше, па не се сомневаме дека им претстои светла иднина. На сите ученици од „Марија Кири Склодовска“ кои ни се придружија на овој ден сакаме да им изразиме искрена благодарност за нивната желба да го научат и да го истражуваат светот на фармацевтските производи. Вашиот ентузијазам и посветеноста ја потврдија нашата посветеност за поддршка и за негување на следната генерација професионалци. Ве охрабруваме да продолжите да ги следите вашите соништа и аспирации на ова поле. И запомнете – на светот му требаат поединци како вас кои ќе направат разлика во здравствената заштита и ќе ги подобрат животите на безброј луѓе.

#АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе